Conform datelor publicate de Eurostat, Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana cand vine vorba de numarul biciclistilor care au decedat in accidente rutiere.  Romania a inregistrat 10 decese la un milion de locuitori in anul 2017, in timp ce media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori.

Romania se afla pe primul loc si la rata deceselor in randul pietonilor in cazul accidentelor rutiere, si anume 37 decese la un milion de locuitori; cea mai scazuta rata fiind in Danemarca, 3 decese la un milion de locuitori.

In total, numarul deceselor inregistrate in accidentele rutiere din UE a fost de aproximativ 25.000 in 2017, adica 50 de accidente mortale la un milion de locuitori. Decesele inregistrate in randul pasagerilor autoturismelor au reprezentat aproape jumatate (46%) din totalul accidentelor rutiere mortale in 2017, urmate de decesele inregistrate in randul pietonilor (21%), motociclistilor (15%), biciclistilor (8%) si decesele care implica alte forme de transport rutier (10%).

Noile pachete de asigurari lansate pentru biciclisti de Otto Broker si Grawe Asigurari Romania, includ pe langa asigurarea pentru furt si doua variante cu asigurare de accident. Acestea sunt Otto Velo+ (bicicleta + biciclist) si Otto Velo 360 (bicicleta + biciclist + altii), acestea oferind si o reducere considerabila la produsul de asigurare a bicicletei, de 20%, respectiv 30%.

De exemplu, asigurarea unei biciclete de 4.000 de lei costa 26 lei/luna in varianta de baza; pachetul care include si asigurare de accident costa 27 lei/luna, iar pachetul care include si protectie fata de terti in limita a 45.000 RON costa 29 lei/luna.

Afla mai multe detalii despre asigurarea de accident Otto Protect si alege sa pedalezi fara griji.

Incheie o asigurare adaptata intocmai necesitatilor tale, si beneficiaza de o protectie completa, atunci cand te afli pe doua roti. Vezi pret aici

Romania, cea mai periculoasa tara din UE pentru biciclisti si pietoni