Cand iti planifici urmatoarea vacanta, dupa alegerea destinatiei, poate ca cel mai important pas este cel in care vei alege hotelul. Fie ca optezi pentru ceva clasic, fie ca esti amator de noi experiente, locul in care vei fi cazat este un aspect extrem de important pentru o vacanta reusita. Diferenta prea mare dintre asteptarile tale si realitate, in ceea ce priveste calitatea si dotarile cazarii, poate transforma o vacanta intr-o dezamagire.

Chiar daca alegi un hotel pentru o noapte, un weekend sau un sejur intreg, este important sa stii ce iti doresti pentru ca sederea ta sa fie cat mai placuta. Pentru asta, sunt cativa factori importanti de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi hotelul potrivit nevoilor tale dar si cateva masuri pe care sa le ai in vedere inainte de a pleca in vacanta.

Sa stii exact unde se afla hotelul este un detaliu la care trebuie sa fii foarte atent. Iti doresti ca acesta sa se afle intr-o zona cat mai apropiata de principalele puncte turistice sau mai degraba intr-o zona sigura si linistita? Este important sa verifici si ce optiuni de transport vei avea la dispozitie si daca vei beneficia de acces rapid la cele mai importante noduri rutiere.

Este important sa stii ca poti obtine un pret mai mic petru o camera daca suni direct la hotel pentru a face o rezervare. Nu toate camerele sunt scoase la inchiriere pe site-urile de booking. Angajatii de la receptia hotelului stiu cine si-a anulat sejurul sau ce camere mai sunt libere, in orice moment. De asemenea, este o idee buna sa cauti mereu si pe website-ul hotelului. S-ar putea sa gasesti anumite promotii de genul platesti 2, stai 3 nopti. Insa nu strica sa verifici pretul si pe alte site-uri.

Fii atent la detalii. De exemplu: asigura-te ca stii la ce ora se face check-in-ul sau check-out-ul. Daca faci check-in-ul prea devreme s-ar putea sa primesti o camera mai putin buna, fiind ceea ce hotelul are disponibil in acel moment. Cu toate acestea, specialistii in turism spun ca sunt sanse sa primesti o camera mai buna decat cea pe care ai platit-o. Astfel de camere sunt lasate intentionat pana in ultimele minute, in unele cazuri. Depinde de norocul fiecaruia.

Un aspect foarte important este mancarea. Cel mai indicat ar fi sa citesti recenziile turistilor care au fost acolo. Mai ales atunci cand alegi un sejur All-Inclusive. Altfel, daca optezi pentru un hotel care nu iti asigura cele 3 mese, este important sa iti planifici bugetul de vacanta pentru cheltuielile neprevazute pe care le vei avea servind masa in oras in fiecare zi.

Cand vine vorba despre tipul camerei pe care o alegi, trebuie sa stii ca diferenta dintre o camera standard si una „de lux” este strict in ceea ce priveste marimea. Astfel, pentru diferenta de bani pe care o platesti in plus, trebuie sa ai in vedere ca nu vei primi extra servicii. Merita oare sa platesti mai mult doar pentru a te bucura de cativa metri in plus?

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de faptul ca nu trebuie sa iei decizii doar pe baza numarului de stele. Nu exista o clasificare standard a hotelurilor la nivel international. Astfel ca parametrii de evaluare difera de la o tara la alta, de aceea diferentele dintre un hotel de cinci stele din Germania si unul din Turcia pot fi foarte mari. Este indicat sa tii cont de acest criteriu de clasificare doar pentru a departaja hotelurile din aceeasi tara.

Inainte sa pleci in vacanta, nu uita sa-ti faci o asigurare de calatorie. Costa mai putin decat crezi si te scapa de griji. Poti verifica aici.

Stii cum sa alegi hotelul ideal pentru tine?
Tagged on: