Fie că alegi o croazieră în Mediterana, pleci într-o călătorie de afaceri la Frankfurt, sau te “trezești” în Sri Lanka, nu știi niciodată ce se poate întâmpla când călătorești. De aceea, este bine să ai mereu și o asigurare de călătorie, care te despăgubește în foarte multe situații – de la pierderea bagajelor, până la malarie.

Iată 5 dintre cele mai ciudate despăgubiri plătite vreodată la asigurarea de călătorie

Comori Ascunse – Doi copii care erau în vacanță în Cornwall cu părinții lor au îngropat în nisip camera video, ca să nu o fure hoții în timp ce înotau. Când au ieșit din apă nu au mai găsit-o, pentru că nu și-au mai adus aminte unde o îngropaseră. Intențiile lor bune au fos în final răsplătite pentru că asigurătorul i-a despăgubit pentru ea.

Bikini periculoși – Un bărbat din UK, care era în vacanță în Atena, a fost distras de apariția unor fete în bikini și și-a spart nasul, când a intrat cu capul într-o stație de autobuz. Din fericire pentru el, asigurarea medicală i-a acoperit cheltuielile de spitalizare.

Atenție cad nuci – O turistă aflată în Sri Lanka a avut nevoie de spitalizare, pentru că o nucă de cocos i-a căzut în cap, în timp ce citea la umbra unui cocotier.

Afacerea maimuța – Un cuplu aflat într-o vacanță în Malaezia a descoperit când s-au întors în bungaloul lor, că maimuțele le furaseră hainele și le împrăștiaseră în pădurea tropicală.

Dragoste fierbinte  – O nuntă de vis în Caraibe s-a transformat într-un coșmar, când rochia miresei a luat foc, din cauza unui grătar. Din fericire, mirele a luat-o repede în brațe și a aruncat-o în ocean. Tânăra nu a pățit nimic, iar asigurarea de călătorie a despăgubit-o pentru rochia de mireasă distrusă.

Iată și câteva cereva cereri care nu au fost despăgubite

Vacanță rămasă în aer – Vacanța la munte, în Anglia, a unei familii a fost întreruptă brusc, când un parașutist a aterizat chiar pe cortul lor, distrugându-le echipamentul. Compania de asigurări le-a respins cererea de despăgubire.

Ski pe uscat – O femeie planificase o excursie la ski în Alpi. Spre surprinderea ei, când a ajuns acolo nu era niciun pic de zăpadă și a fost nevoită să se întoarcă acasă. Ea a cerut companiei de asigurări să o despăgubească pentru skiurile cumpărate degeaba. Bineînțeles, compania de asigurări nu i-a returnat banii.

Când pleci în vacanță ia cu tine o asigurare de călătorie. Costă mai puțin decât crezi și te scapă de griji.

Cele mai ciudate cereri de despăgubire la asigurarea de călătorie