Chiar daca parca te-ai nascut cu claparii in picioare sau esti la inceput de drum si iti doresti sa stapanesti partiile, afla ca sunt cateva statiuni de schi in estul Europei unde vei gasi aproape tot ce ai nevoie, la preturi de doua sau poate de trei ori mai mici decat in statiunile celebre din Austria, Franta sau Italia. Permisul pentru partie, echipamentul, hotelul, mancarea si tot ce mai ai nevoie, mai aproape de casa, perfect pentru o escapada de doua, trei zile.

Kapaonic, Serbia

Statiunea Kopaonik, din Serbia, este tot mai cautata de turistii romani pentru cei aproape 70 de km de partii si preturile accesibile. Este cel mai mare centru de schi din aceasta tara dar si cea mai populara si frumoasa destinatie pentru sporturile de iarna din estul Europei.

Daca pleci la drum cu masina, din Bucuresti, te asteapta un drum de aproape 600 de kilometri iar din Timisoara sunt putin peste 350 de kilometri.

Jasna, Slovacia

O alta destinatie pe care o poti pune pe lista este statiunea Jasna, din Slovacia. Este locul perfect atat pentru profesionisti care pot gasi aici o panta aproape verticala de 1000m si nenumarate zone unde placile de snowboard isi pot face de cap. Dar si cei incepatori au loc sa invete, avand la dispozitie cateva scoli de schi. Te poti avanta si prin padure, apeland la un ghid local care sa te conduca in siguranta. Poti schia si noaptea pe partia de pe varful Chopok, aceasta fiind luminata.

Din Bucuresti, vei face catre Jasna 1095 de kilometri, daca pleci la drum cu masina. Sau 579 kilometri daca drumul tau incepe de la Timisoara.

Probabil ca Bansko nu iti este strain si asta nu ne surprinde. Aceasta statiune, recent modernizata, din Bulgaria se afla in topul amatorilor de sporturi de iarna. Zapada buna si conditiile de schi sunt perfecte pentru a te bucura de un weekend asa cum iti doresti. Si aici vei gasi atat partii mai cuminti pentru incepatori dar si destui kilometri cu marcaj rosu pentru cei mai aventurosi. Poti sa te cazezi la inaltime, daca vrei sa iti iei micul dejun cu o priveliste de poveste inainte de prima coborare.

Daca pleci la drum din Bucuresti, afla ca vei face 528 de kilometri pana la Bansko. Iar daca drumul tau incepe din Cluj-Napoca, atunci trebuie sa stii ca drumul tau pana in aceasta statiune din Bulgaria va avea 853 kilometri.

Este extrem de important sa stii ca sporturile de iarna sunt clasificate drept sporturi extreme si multe dintre politele de asigurare de calatorie cu acoperire standard nu acopera daunele survenite in urma unui accident pe partie. In functie de asigurator, polita de calatorie cu acoperire pentru sporturile de iarna poate include servicii medicale precum:

  • interventie in caz de accident
  • transport cu ambulanta de la locul accidentului la cel mai apropiat spital
  • examinare medicala
  • tratament medical
  • interventii chirurgicale urgente
  • terapie intensiva
  • repatrierea medicala in Romania
  • despagubire pentru deteriorarea echipamentului de schi, pierderea sau intarzierea bagajelor in cazul calatoriei cu avionul

In planificarea unei vacante la schi este foarte important sa cantaresti toate riscurile si sa hotarasti care este gradul de acoperire de care aveti nevoie, tu si familia ta. Inainte de plecare comanda online asigurarea de calatorie de aici. Tot ce trebuie sa faci este sa compari online ofertele de asigurari si sa o alegi pe cea potrivita pentru tine, cu doar cateva click-uri. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si vezi pe loc variantele de asigurari disponibile. Alegi polita care te avantajeaza, platesti online si primesti polita prin e-mail!

3 destinatii de schi din estul Europei