Daca esti in cautarea locului ideal pentru luna de miere sau iti doresti o aventura intr-un loc exotic, cu peisaje minunate si plaje cu nisip alb si apa cristalina pentru care nu trebuie sa scoti prea multi bani din buzunar, avem pentru tine cateva idei de destinatii destul de aproape de casa. Din fericire nu este nevoie sa traversezi granitele Europei si sa zbori mii de kilometri pentru a descoperi paradisul. Iata cateva dintre cele mai frumoase plaje din Europa, comparate cu destinatiile exotice din Africa, Asia sau America de Sud.

Navagio – Zakynthos, Grecia

Una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, situata pe insula Zakynthos, plaja Navagio, denumita si plaja epavei sau plaja contrabandistilor, este un colt rupt din rai. Este una dintre cele mai fotografiate plaje pentru stancile uriase, nisipul fin si albastrul transparent al marii care te lasa fara cuvinte. Navagio este o plaja exclusivista, unde accesul este posibil doar cu vaporul. Insa asta nu ii impiedica pe turisti sa viziteze an de an acest loc pentru a se bucura de frumusetea lui. Plaja este cunoscuta si pentru ca adaposteste nava Panagiotis, o epava celebra care se presupune ca apartinea mafiei italiene. Aceasta a a esuat la tarm in anul 1980.

Oludeniz – Turcia

Oludeniz, situata in sud estul Turciei, la 315 km de statiunea foarte cunoscuta de catre romani Bodrum, este in topul celor mai frumoase plaje din lume. Aceasta face parte din rezervatia naturala Oludeniz, un loc perfect unde sa te relaxezi si sa te bucuri de liniste. Laguna se afla in spatele Marii Mediterane, foarte aproape de Grecia. Astfel, daca ajungi aici, te poti bucura si de o excursie de o zi in insula Rhodos din Grecia.

Zlatni Rat – Bol, Croatia

Una dintre cele mai deosebite plaje din Croatia, considerata un monument al naturii, este Zlatni Rat. Vei putea descoperi aici un fenomen natural incredibil. Curentii de apa calzi si reci se intalnesc dinspre sud si nor in varful dominant al plajei, unde vei putea simti atat apa rece cat si pe cea calda, cu o singura miscare de picioare. Locul este incredibil de frumos, apa marii avand o culoare incredibila, de un albastru turcoaz iar plaja este formata din pietricele marunte. Poti inchiria echipament pentru kitesurfing, scuba diving si snorkeling.

Riviera del Conero – Italia

Comparata cu plajele din Maldive, Riviera del Conero este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, aflat langa Ancona, Italia. Daca vei cauta oferte din timp, poti gasi un sejur de o saptamana in aceasta destinatie paradisiaca  la un buget accesibil. Astfel vei ajunge sa vezi peisaje asemanatoare destinatiilor foarte indepartate, de pe alte continente. Fii pregatit sa surprinzi imagini fabuloase, chiar pe batranul continent.

Algarve – Portugalia

O destinatie care si-a castigat respectul, fiind apreciata atat de catre portughezi si spanioli cat si de turistii din intreaga lume, Algarve a devenit tot mai apreciata si de catre turistii romani. Plajele deosebite cu nisip portocaliu, grotele impresionante si stancile ce se inalta din ocean fac din Algarve o experienta pe care merita sa o traiesti. Fiind o destinatie destul de aglomerata in timpul verii, iti recomandam sa o vizitezi in luna septembrie, pentru vacanta reusita. Daca esti pe faza, poti gasi oferte foarte bune pentru zbor si cazare.

Galicia și insulele Cies – Spania

Declarata, nu de mult, cea mai frumoasa plaja din lume, plaja Rodas din Spania se afla intr-o rezervatie naturala, in Parcul National Insulele Cies, alcatuit din 3 insule: Illa de Monteagudo, Illa do Faro si Illa do San Martino. Poti ajunge aici doar cu ajutorul ferryboat-ului. Este o plaja mai putin cunoscuta de catre turistii romani, insa te asiguram ca merita sa vizitezi acest loc si sa il treci in albumul tau de calatorii. Plaja Rodas este denumita de catre localnici “plaja caribiana a Galiciei”si cu siguranta se va numara si printre preferatele tale.

Oriunde decizi sa pleci, nu uita de asigurarea medicala.  Poti comanda online asigurarea de calatorie potrivita pentru tine, de aici. Alegi ce ti se potriveste, platesti online si primesti polita prin e-mail!

6 dintre cele mai frumoase plaje din Europa