Hai sa fim sinceri! Tuturor ne place sa calatorim si sa descoperim locuri noi. Dar nu ne face placere sa platim sume exorbitante pentru vacante. Te-ai intrebat cum pot ceilalti sa calatoreasca atat de des si cum reusesc sa stranga bani pentru a isi permite sa plece in destinatii indepartate? Ei bine, daca ti-ai pus intrebarile astea, afla ca si tu ai posibilitatea sa economisesti bani si in acelasi timp sa te bucuri de vacante exotice.
Incepe cu un buget fix. Asigura-te ca atunci cand iti faci planurile de vacanta iti vei stabili un buget strict si incearca, pe cat posibil, sa nu il depasesti. Cu toate acestea, pastreaza-ti asteptarile cat mai realiste. Odata ce ai facut un buget, fa si o lista de cheltuieli zilnice care sa te ajute sa le prioritizezi si sa economisesti bani in perioada concediului. O buna informare in avans, te poate ajuta sa iti planifici cheltuilelile. De exemplu, in multe orase din lume exista o multime de obiective turistice cu intrare gratuita.
Fii flexibil! Daca esti rigid, este posibil sa cheltui mai mult decat ti-ai propus. Bugetul depinde de cat de flexibil esti cand vine vorba de locatie, cazare, zboruri etc. Deci, in loc sa iti faci un plan fix cum ar fi – o vacanta in Bali -, mai bine iti propui ceva generic, o vacanta pe o plaja insorita. Avand mai multe obtiuni, vei avea posibilitatea sa reduci costurile. De exemplu, poti alege un zbor cu escala, cazare la hosteluri sau apartamente cu bucatarie, unde iti poti pregati mancarea.
Planifica o vacanta in extra sezon. Acesta este cel mai bun truc pentru a reduce considerabil costul unei vacante. In timpul sezonului de varf, preturile pot fi exagerate. Alegand o vacanta in afara sezonului, poti obtine o oferta la jumatate de pret. In plus, vei evita aglomeratia si te vei bucura de o vacanta linistita. Concediul cu un buget mai mic are propriile beneficii. Nu uita sa urmaresti site-urile cu reduceri si sa planifici urmatoarea vacanta din timp.
Economisirea banilor nu inseamna sa renunti la micile placeri sau la obiceiurile si traditiile locului pe care il vizitezi. De exemplu, pentru a te bucura de mancarea traditionala specifica, ar fi bine sa cauti pe internet locurile in care se mananca bine, la un pret rezonabil, si sa te feresti de localurile din centrele oraselor.
Fa-ti o asigurare de calatorie online. Nu costa mai mult de 40-50 de lei, in functie de destinatie si asiguratorul pe care il alegi. Cand pleci in vacanta iti doresti sa scapi de batai de cap si sa te relaxezi. Insa ai putea avea nevoie de servicii medicale in urma unui accident sau a unei banale imbolnaviri, servicii pe care ar trebui sa le platesti in lipsa unei asigurari medicale de calatorie. De aceea, o asigurare de calatorie online este utila, mai ales daca alegi si alte servicii suplimentare: pierderea bagajelor sau a zborului, asistenta juridica in strainatate etc. Afla mai multe despre asigurarea de calatorie online de aici.