Topul tarilor pentru care clientii nostri au incheiat polite de calatorie in sezonul estival al acestui an sunt Grecia (39.28%), Bulgaria (12.43%), Italia(7,85%), Turcia(5,98%), Spania(4,90%), Germania(4,70%), Franta(3,22%), Marea Britanie(2,85%), Austria(2,21%) si Croatia(1,65%), alte 88 de tari (14,93%).

Daca ti-ai planificat o vacanta pentru acest sfarsit de saptamana prelungit sau pentru sarbatorile din luna decembrie, ar fi bine sa iei in calcul si o asigurare de calatorie, daca vei iesi in afara granitelor. Aceasta te poate ajuta ca o problema medicala sa nu devina si una financiara.

In Romania, segmentul asigurarilor medicale de calatorie este in crestere. Romanii, iubitori de calatorii si vacante, constientizeaza tot mai mult importanta protectiei. De cele mai multe ori costul foarte mare al serviciilor medicale in strainatate nu poate fi acoperit din bugetul de vacanta. In plus, acoperirea politei poate fi extinsa pentru a cuprinde si riscuri complexe, cum ar fi: pierderea sau deteriorarea bagajelor, intarzierea sau anularea zborului, raspunderea civila fata de terti, sporturi extreme de iarna etc.

In cazul unor evenimente neprevazute, o astfel de asigurare iti ofera confort si siguranta atunci cand te afli pe teritoriul unei tari straine, necunoscand limba locala. In functie de tara de destinatie, serviciile medicale pot atinge costuri foarte mari pe care, in lipsa unei astfel de asigurari, trebuie sa le suporti din venituri proprii. Cele mai intalnite daune pe care clientii nostri le-au suferit in perioada calatoriilor in strainatate au fost toxiinfectiile alimentare, fracturi ale membrelor inferioare si superioare, otite, si accidente rutiere. Acestea au implicat costuri de la 100 de euro, la 4,599 de euro, in cazul unei urgente medicale pe teritoriul Statelor Unite.

De exemplu, o toxiinfectie alimentara in Singapore, l-ar fi putut costa pe unul dintre clientii nostri suma de 3,800 de euro, daca nu ar fi incheiat, inainte de plecare, o asigurare medicala de calatorie. O suma exorbitanta, care i-ar fi dat vacanta peste cap, oricui.

Peste 1,000 de euro ar fi putut plati si alti clienti Otto Broker, dupa ce au suferit fracturi in tari precum Franta, Turcia sau Grecia. Din fericire pentru acestia, polita de asigurare le-a acoperit cheltuielile. In aceeasi situatie s-a aflat si un turist aflat pe teritoriul Poloniei, la sfarsitul verii, cand o banala otita l-ar fi putut costa 1,499 de euro. Bani pe care ar fi trebuit sa ii suporte din bugetul de vacanta, daca n-ar fi avut asigurare.

Daca te grabesti in vacanta, economiseste timp si comanda online asigurarea de calatorie. Tot ce trebuie sa faci este sa compari online ofertele de asigurari si sa o alegi pe cea potrivita pentru tine, cu doar cateva click-uri. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si vezi instantaneu variantele de asigurari disponibile. Le compari in functie de factorii importanti pentru tine si alegi polita care te avantajeaza. Platesti online si primesti polita prin e-mail

Ce tari prefera romanii pentru calatorii?