Fiecare sofer are propriile strategii de a-si racori autovehiculul cand vine vorba de caldura arzatoare din timpul verii. Citeste si tu modalitatile prin care iti poti racori masina.

 

  1. Asigura-te ca locul in care iti parchezi masina este ferit de razele arzatoare ale soarelui. Acest lucru poate fi mai greu din cauza aglomeratiei din oras, dar cu putin noroc, vei gasi si locul de parcare ideal. Daca nu gasesti un loc umbrit, poti parca masina astfel incat soarele sa bata pe partea dreapta a masinii. In acest mod, bordul masinii, volanul, scaunul din fata si schimbatorul nu vor fi supraincalzite. Daca nu gasesti loc la umbra, poti folosi cu incredere parasolarele pentru parbriz si luneta.

 

  1. Pleci la drum, in vacanta sau la serviciu intr-o zi extrem de calduroasa. Cum setezi temperatura optima in masina pentru a te bucura de confort? Cu ajutorul aerului conditionat folosit intr-un anumit mod. Pune aerul conditionat pe modul AUTO mai mult de cateva minute, pana se raceste autovehiculul. In timpul mersului, este recomandat sa folosesti alternativ aerul conditionat pentru a nu-ti expune corpul la temperaturi ridicate atunci cand iesi din masina.

 

  1. Te urci intr-o masina supraincalzita. Ce faci? Daca ai masina supraincalzita, incearca sa o racoresti prin inlaturarea aerului cald. Porneste aerul conditionat la maximum, deschide partial geamurile si redirectioneaza fluxul de aer catre ventilatoarele de la nivelul picioarelor. Dupa ce interiorul s-a racit indeajuns, inchide geamurile si activeaza modul de recirculare a aerului.

 

  1. Motorul trebuie protejat de caldura excesiva. Pe langa grija de a avea o temperatura scazuta in masina, trebuie sa ai in vedere si temperatura motorului. Asigura-te ca antigelul este in limitele normale si ai grija sa ai un recipient suplimentar, pentru situatii neprevazute. Antigelul are atat un punct scazut de inghet, dar are si un punct de fierbere ce se gaseste pe scara termometrului. De asemenea, anvelopele se pot incalzi si ele la randul lor, iar cele mai bune metode pentru prevenirea acestei situatii este sa verifici presiunea rotilor inainte de a conduce autovehiculul. Daca rotile sunt umflate la o presiune mai mica decat cea recomandata, acestea acopera o suprafata mai mare pe sosea, prin urmare creeaza mai multa forta de frecare si emana mai multa caldura.

 

  1. Cand sunt temperaturi ridicate, nu uita sa te hidratezi corespunzator. Daca esti insotit de copii sau de animale de companie, nu ii lasa nesupravegheati pentru ca pot avea reactii adverse la caldura.

 

Oriunde te duce drumul, poti incheia polita RCA online pe www.ottobroker.ro, rapid si comod, pe o luna sau cat ai nevoie. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client pentru a verfica istoricul de comenzi.

Comanda online asigurarea RCA de aici!

Stii cum sa iti racoresti masina incinsa de soare?