Daca ai ghinionul sa fii implicat intr-un accident auto produs din vina celuilalt sofer, serviciul de decontare directa pentru care ai optat in polita RCA te va scapa de procedura complicata care iti poate da batai de cap atunci cand soferul vinovat are o polita RCA incheiata la o companie de asigurari cu probleme.  Astfel, daca esti pagubit intr-un accident rutier in care este implicat inca un autoturism, poti sa iti repari masina pe propriul RCA, iar asiguratorul tau sa isi recupereze dauna de la asiguratorul RCA al vinovatului.

Chiar daca asiguratorii RCA sunt obligati prin lege sa iti ofere posibilitatea pentru a opta pentru acest serviciu, decontarea directa este optionala pentru tine, ca asigurat. Asa ca atunci cand iti faci o asigurare RCA poti alege daca aceasta sa includa sau nu aceasta clauza.

Principalul avantaj al decontarii directe este acela ca lucrezi direct cu asiguratorul tau, pe care il cunosti si in care ai incredere. Optand pentru acest serviciu, in cazul unui accident rutier in care nu esti vinovat, nu mai depinzi de asiguratorul RCA al celuilalt sofer. Iar in cazul in care soferul vinovat are polita RCA la un asigurator care are intarzieri la plata despagubirilor dosarelor de dauna, posibilitatea de a iti repara masina pe propriul RCA iti va reduce considerabil timpul de despagubire.

De asemenea decontarea directa poate fi un avantaj important pentru companiile de asigurari care sunt recunoscute pe piata ca fiind bune platnice, acestea putand atrage astfel un numar mai mare de clienti comparativ cu cele care inregistreaza intarzieri mari la plata despagubirilor.

Un aspect important al decontarii directe este faptul ca serviciul este valabil atat pentru accidentele solutionate de Politia Rutiera cat si in situatiile solutionate prin constatarea amiabila.

Decontarea directa se achizitioneaza o data cu polita RCA, atasandu-se la contractul de asigurare RCA incheiat pentru masina ta. Aceasta clauza presupune un cost suplimentar, pe langa cel platit pentru RCA. Insa fiecare asigurator are libertatea de a isi stabili propriul cost pentru acest serviciu. Astfel, vei plati in plus o suma de cateva zeci sau sute de lei, in functie de companie si de vehiculul asigurat.

Este important de retinut ca aceasta clauza poate fi utilizata doar in cazul accidentelor rutiere care indeplinesc conditiile de mai jos:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei
  • Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate in Romania
  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, excluzand vatamarile corporale
  • Ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului

Toate companiile de asigurare care emit polite RCA sunt obligate prin lege sa o oferteze. Asa ca, mentioneaza atunci cand achizitionezi polita RCA ca doresti si serviciul de decontare directa si cere detalii despre costul suplimentar pe care il presupune aceasta clauza.

Acum poti incheia polita RCA cu decontare directa online pe www.ottobroker.ro, rapid si comod, pe o luna sau cat ai nevoie. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client pentru a verfica istoricul de comenzi.

Comanda online asigurarea RCA de aici!

 

Stiai ca iti poti repara masina pe propriul RCA?
Tagged on: