Comparativ cu un an în urmă, în 2020 numărul locuințelor afectate de inundații a crescut considerabil. Deși anul trecut au fost înregistrate 3.390 de intervenții pentru limitarea sau înlăturarea efectelor produse de inundații, mai puține decât în 2019 când au fost înregistrate 3.616 de astfel de cazuri. În 2020 numărul locuințelor care au înregistrat daune în urma inundațiilor a crezut cu 114% față de 2019.
Conform 1asig.ro, cele mai afectate județe au fost:
- Alba (415 intervenții)
- Bihor (411 intervenții)
- Caras-Severin (350 intervenții)
- Suceava (256 intervenții)
Riscul de inundații din cauze naturale este acoperit de polița obligatorie de locuință (PAD), alături de riscurile de cutremur și alunecări de teren.
Asigurarea PAD acoperă și daunele directe provocate locuinţei de consecinţele indirecte ale producerii unuia dintre cele trei riscuri acoperite – de exemplu: un incendiu sau o explozie provocate de un cutremur sau de o alunecare de teren.
În cazul producerii unuia dintre cele 3 riscuri, poliţa PAD îți oferă resursele necesare să o iei de la capăt. În plus respecţi legislaţia în vigoare, pentru că asigurarea PAD este obligatorie.
De reținut faptul că PAD nu acoperă daunele provocate de inundația produsă de refularea apei de conductă, ci este vorba despre indundațiile manifestate ca fenomene naturale.
O poliță de asigurare facultativă a locuinței îți poate oferi protecția completă de care ai nevoie cu o acoperire de bază prin polița obligatorie PAD iar prin polița facultativă îți poți personaliza acoperirea, incluzând riscuri importante precum incendiu, explozie, furtună, dezastre naturale (cutremur, inundații, alunecări de teren – acoperire peste suma prevăzută prin polița obligatorie PAD), dar și alte riscuri, precum răspunderea civilă a familiei, accidente casnice sau asigurarea bunurilor din interior.
Poti comanda online asigurarea obligatorie PAD de aici și asigurarea facultativă de locuință de aici!