Esti antreprenor sau conduci o companie care a ajuns la nivelul de dezvoltare la care:

  • vrei sa o cresti accelerandu-ti vanzarile cu plata la termen intr-un cadru sigur si predictibil…
  • vrei sa te extinzi si pe piete internationale…
  • vrei sa-ti protejezi cash-flow-ul in cazul insolventei unui client…
  • ai nevoie de finantare bancara si vrei sa-ti cresti scoring-ul.

Daca asociai pana acum asigurarea de credit comercial cu un produs financiar care ofera doar protectie impotriva neincasarii creantelor sau a insolventei clientilor, e timpul sa afli si cum te poate ajuta sa-ti cresti afacerea in mod profitabil.

  1. Vreau sa vand mai mult – care sunt optiunile?

Poti sa acorzi discount-uri de volum, o metoda des folosita in practica, dar care are limitarile ei: iti afecteaza marja de profit si lichiditatea pe termen lung, clientii solicita discount-uri din ce in ce mai mari, nu esti asigurat in caz de neplata prelungita sau insolventa/faliment.

Poti sa cresti termenele de plata ale clientilor tai, creditandu-i practic pe o perioada mai lunga de timp si crescand, in schimb, preturile de vanzare, ceea ce iti va imbunatati profitabilitatea. In acest caz  polita de credit comercialiti preia toate riscurile de neincasare a creantelor si/sau insolventa/faliment si te lasa sa te concentrezi pe activitatile care genereaza profit.

Poti sa cauti cumparatori noi, pe piete externe,  in care analiza unui client poate fi un procedeu greoi si costisitor. Otto Broker te sprijina sa explorezi informatiile de afaceri de care asiguratorii dispun la nivel mondial, astfel incat sa-ti confirmi alegerile sau sa eviti tranzactii cu potentiali parteneri riscanti.

  1. Vreau sa accesez o linie de credit pentru compania mea

Cu o polita de asigurare a creantelor deja in vigoare, creditorii te privesc cu mai multa incredere si sunt mai flexibili sa-ti acorde conditii de finantare mai bune, pentru ca o companie asigurata beneficiaza de un scoring mai bun.

Banca analizeaza si ea stabilitatea companiei si simuleaza anumite scenarii („teste de stres”). Cand ai creantele asigurate, banca are certitudinea ca expunerea ta la incidente de plata sau insolventa/ falimentul unor clienti nu va destabiliza compania.

Poti cesiona polita in favoarea bancii pentru ca aceasta sa primeasca o eventuala despagubire direct de la asigurator in cazul in care apare o neplata prelungita sau o insolventa a unui debitor de-ai tai.

  1. Vreau sa-mi diminuez costurile de credit management

Un credit management bun ar trebui sa insemne sa ai acces in timp real si structurat asupra portofoliului tau de clienti, sa iei decizii rapide si informate pentru afacerea ta, sa vinzi eficient si profitabil si sa fii protejat de un client rau-platnic sau care intra in insolventa. Asigurarea de creante incheiata prin Otto Broker include toate elementele de mai sus, la un cost mai mic decat te-ai astepta. In plus, asiguratorul se ocupa sa-ti colecteze creantele neincasate la timp sau sa te despagubeasca in cazul in care dauna este certa. Actionand rapid asupra unei plati intarziate, sansele de recuperare cresc semnificativ si astfel beneficiezi de o situatie financiara sanatoasa ce atrage cu sine increderea partenerilor de afaceri si a creditorilor.

Contacteaza-ne pentru a modela impreuna polita de asigurare de credit comercial potrivita afacerii tale!



    Atelierul de profit prin asigurari – Asigurarea de creante