Vrei sa pleci in vacanta si nu stii unde, avand in vedere contextul actual cu privire la situatia pandemica?

Te putem ajuta sa iei o decizie mai usor in ceea ce priveste siguranta ta. Stiai ca exista asiguratori care acopera pe asigurarea medicala de calatorie in strainatate riscul imbolnavirii cu noul Coronavirus (COVID – 19)?

Prima dintre companiile de asigurare care a anuntat ca va acoperi in mod exceptional acest risc, pandemia fiind excludere pe o astfel de polita de asigurare medicala de calatorie, este Groupama. In cazul in care calatoresti intr-o tara fara alerta de calatorie sau inclusa in Zona Galbena, asiguratorul acopera asistenta medicala de urgenta si repatrierea pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu virusul SARS COV 2, in limita sumei asigurate de pe contractul de asigurare. Pentru calatoriile care au ca destinatie un stat incadrat in Zona Rosie, limita maxima pentru care Groupama acorda despagubiri este de 500 Eur.

Lucrurile stau diferit daca ai incheiat asigurarea cu clauzele suplimentare de anulare (Storno) si cea de Intrerupere/ Extindere a calatoriei. Prima dintre ele acopera evenimentele pentru situatiile de imbolnavire sau deces ca urmare a diagnosticarii cu COVID – 19, dar nu si cazurile de izolare sau carantina. Cea de-a doua acoperire suplimentara include evenimentele cauzate de izolare sau carantina si cele in urma diagnosticarii cu noul Coronavirus.

Al doilea asigurator care acopera afectiunile datorate acestui nou virus este Uniqa. Asiguratorul are o mentiune speciala pe polita de asigurare de calatorie care indica faptul ca se acopera evenimentele  legate de COVID – 19 daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele 2 conditii: data plecarii in calatorie si data achizitionarii politei de asigurare medicala de calatorie sa fie anterioare datei la care institutiile abilitate, MAE, OMS, au emis o alerta de calatorie in tara respectiva.

Euroins este cel de-al treilea asigurator care precizeaza faptul ca asigurarile de asistenta si cheltuieli medicale in strainatate pe care le ofera acopera imbolnavirile datorate infectarii cu virusul SARS COV 2 conform conditiilor de asigurare mentionate pe asigurare si legislatiei in vigoare, pandemia nefiind excludere.

Omniasig este asiguratorul care incepand cu 22 iulie 2020 a anuntat ca include pe produsele sale de calatorie in strainatate urmatoarele acoperii: asistenta medicala de urgenta in cazul infectarii cu COVID-19 in limita a 2.000 euro si repatrierea in caz de deces cauzat de Covid- 19, in limita sumei asigurate mentionate pe polita alesa.

Iti recomandam sa urmaresti frecvent site-urile oficiale, cum ar fi cel al Ministerului Afacerilor Externe pentru a verifica daca in tara de destinatie exista factori de risc sau alerta de calatorie.

Totodata, ne poti scrie pe [email protected] sau contacta telefonic 0732 940 303 pentru a-ti oferi consultanta in legatura cu posibilele modificari ale conditiilor de asigurare cu privire la acoperirea acestui nou virus.

Oriunde decizi sa pleci, nu uita ca-ti poti incheia singur asigurarea medicala. Poti comanda online asigurarea de calatorie convenabila pentru tine, de aici. Alegi ce ti se potriveste, platesti online si primesti polita prin e-mail!

Ce asigurare de calatorie acopera imbolnavirea cu Covid?