Daca esti client Euroins si ai o asigurare in vigoare la aceasta companie, este important sa stii care sunt optiunile tale in acest moment. Dupa cum ai aflat deja, Tribunalul Bucuresti a pronuntat decizia de deschidere a procedurii de faliment pentru Euroins Romania Asigurare – Reasigurare SA in data de 9 iunie 2023.


Prin urmare, toate asigurarile incheiate la Euroins raman valabile pana la termenul de valabilitate inscris in polita daca acesta nu depaseste data de 7 decembrie 2023. Conform prevederilor legale in vigoare, daca polita ta de asigurare are un termen de valabilitate mai tarziu de aceasta data, polita va expira de drept la 7 decembrie 2023.

In acest moment ai doua optiuni:

Solutia 1

Sa pastrezi polita actuala tinand cont ca vei beneficia de o acoperire limitata la 500.000 ron si sa inchei o noua asigurare in continuarea celei care expira de drept, incepand cu data de 11 august. Cel mai devreme poti incheia noua asigurare cu 29 de zile inainte de expirarea celei vechi, cu valabilitate in continuarea celei vechi.

Daca alegi aceasta varianta, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

Pentru ca deschizi procedura dupa data la care polita ta expira de drept, nu mai trebuie sa denunti polita la Societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A.

Astfel ca te adresezi direct FGA pe site-ul www.fgaromania.ro unde completezi Cererea de plata privind acordarea restituirii de prima la care atasezi documentele de mai jos:

  • Imputernicire/Procura daca este cazul;
  • Copie Act de Identitate;
  • Copie Polita de Asigurare;
  • Copie dovada platii primelor de asigurare, in cazul platii primelor in rate;
  • Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va inregistra cererea ta de plata si o va analiza, in ordinea primirii si inregistrarii.

Solutia 2

Sa denunti cat mai repede asigurarea incheiata la Euroins si sa primesti banii inapoi pentru perioada ramasa neasigurata, daca nu ai inregistrat daune in perioada contractuala, si sa inchei o polita RCA noua la un alt asigurator.

Iti recomandam sa alegi aceasta varianta si iti explicam de ce:

  • Exista aproximativ 2 milioane de polite de asigurare care vor expira de drept la acea data iar sistemele IT ale asiguratorilor pot deveni supraaglomerate. Acest lucru poate duce la intarzieri in procesarea noilor oferte de asigurare si, implicit, la o asteptare mai lunga pentru a obtine o noua polita.
  • Daca denunti polita inainte de expirare, vei recupera o suma de bani mai mare pentru perioada ramasa neconsumata.
  • Daca incepi procesul mai repede, vei primi banii mai repede, pentru ca cererile de despagubire se vor prelua in ordinea primirii lor.
  • Iti oferim consiliere gratuita si iti explicam toti pasii necesari pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a iti recupera banii pentru lunile neacoperite.

Daca alegi aceasta varianta, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

Trimite o solicitare de denunțare la Societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. pe adresa de e-mail [email protected] .

Dupa primirea raspunsului de la Euroins intri pe site-ul FGA www.fgaromania.ro si completezi Cererea de plata privind acordarea restituirii de prima la care atasezi documentele de mai jos:

  • Imputernicire/Procura daca este cazul;
  • Copie Act de Identitate;
  • Copie Polita de Asigurare;
  • Copie dovada platii primelor de asigurare, in cazul platii primelor in rate;
  • Dovada denuntarii contractului de asigurare inregistrata/transmisa la asigurator ( de la Euroins);
  • Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) va inregistra cererea ta de plata si o va analiza, in ordinea primirii si inregistrarii.

Daca ai alte intrebari sau ai nevoie de ajutor, iti reamintim ca iti oferim consiliere gratuita  pentru denuntarea politei RCA Euroins si te ajutam sa inchei rapid si o asigurare RCA noua la un pret corect.

Ne poti contacta zilnic intre 9:00 – 21:00, pe e-mail la [email protected] sau la telefon 021.555.6886.

Ce soluții ai pentru a îți recupera banii pe asigurarea Euroins care va înceta de drept
Tagged on: