Fie ca vrei sa inchei o asigurare auto, o asigurare facultativa de locuinta sau calatorie, acestea fiind cel mai frecvent incheiate polite de asigurari, exista riscul sa omiti cateva aspecte importante si sa faci o alegere gresita. Exista o serie de greseli comune pe care atat proprietarii de masini, cat si cei de locuinte si nu numai, le fac atunci cand isi aleg asigurarea. De multe ori acestea duc la costuri mai mari sau la probleme cu validitatea  politei.

In acest articol vom discuta despre cele mai frecvente 5 greseli pe care romanii le fac atunci cand isi aleg asigurarea si cum pot fi evitate acestea.

  1. Alegi polita de asigurare exclusiv pe baza pretului

Stim ca de cele mai multe ori, pretul mai mic poate fi atragator. Insa sunt anumite situatii cand pretul cel mai mic nu iti ofera cea mai buna acoperire. Cele mai ieftine asigurari, in special in cazul asigurarilor de locuinta, dar si de calatorie, sanatate sau CASCO, nu acopera toate riscurile in fata carora ai nevoie sa fii protejat. Astfel, desi te bucuri la inceput de pretul redus, poti ajunge in situatia in care nu vei primi despagubirea, daca riscul care a provocat dauna inregistrata nu este acoperit de polita.

De exemplu, ia in calcul clauza de raspundere civila in cazul asigurarii de locuinta pentru a fi acoperit daca produci daune locuintelor vecine. Daca in vacanta urmeaza sa practici sporturi extreme, atunci include acest risc pe polita ta de calatorie.

Acestea sunt doar cateva exemple. Discuta cu specialistul Otto Broker despre riscurile la care esti expus, in functie de polita de asigurare pe care vrei sa o inchei si ia decizia in functie de acoperire, nu doar de pret.

  • 2. Nu compari preturile

Considerand ca vei  obtine un pret mai mic daca apelezi direct la un asigurator, nu ai posibilitatea sa compari preturile la mai multe oferte din piata. Insa ca sa stii sigur ca ai facut cea mai potrivita alegere, intotdeauna este bine sa ai mai multe optiuni de asigurare pentru a alege polita cu acoperirea potrivita pentru nevoile tale.

La Otto Broker economisesti timp, bani si energie pentru ca poti obtine si compara oferte de la toti asiguratorii doar cu un singur drum intr-una dintre locatiile Otto Broker sau printr-un singur apel telefonic sau e-mail.

Atat de simplu! In plus, beneficiezi de consiliere gratuita si poti sa fii sigur ca faci cea mai buna alegere, pentru ca vei avea posibilitatea sa ii pui toate intrebarile si sa intelegi termenii si conditiile din ofertele de asigurare. In plus, beneficiezi si de serviciile pe care acesta ti le poate oferi, cum ar fi asistenta la dauna. Iti reamintim ca brokerul de asigurari este de partea ta si de reprezinta in relatia ta cu asiguratorul.

  • 3. Subestimezi nivelul de acoperire necesar

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli in cazul asigurarii facultative de locuinta. Pentru a evita surprizele neplacute, le recomandam intotdeauna clientilor nostri sa incheie o asigurare la valoarea reala a locuintei.

Astfel, pornind de la riscurile care iti ameninta locuinta, alege asigurarea care sa iti ofere o protectie completa. De exemplu, daca valoarea locuintei tale este de 100.000 euro, iar tu o vei asigura pentru 50.000 euro, in cazul unei daune partiale, vei fi despagubit proportional cu suma asigurata (50%), iar in conditiile unei daune totale vei primi suma asigurata, respectiv 50.000 euro.

  • 4. Nu furnizezi informatiile corecte

Din neatentie, pot sa apara erori atunci cand furnizezi datele personale brokerului pentru a iti incheia o asigurare. Insa este de datoria ta sa verifici cu atentie datele inainte de a incheia polita de asigurare. In cazul unei daune, in special daca esti implicat intr-un accident rutier iar datele de pe polita RCA nu corespund cu cele ale vehiculului sau ale tale, e foarte probabil ca cererea de despagubire sa fie respinsa.

De cele mai multe ori, asiguratorii permit modificarea greselilor mici de pe politele de asigurare. Insa, daca datele gresite se refera la varsta asiguratului sau la capacitatea cilindrica, este posibil sa platesti o diferenta de prima.

Iar atunci cand urmeaza sa inchei o asigurare facultativa de sanatate, tine cont sa mentionezi intregul tau dosar medical pentru a te asigura ca vei fi beneficia de acoperire.

  • 5. Nu te informezi asupra conditiilor de asigurare pentru o protectie completa

Din pacate, lipsa de informare poate duce la pierderi materiale considerabile. De exemplu, un procent destul de mare de oameni considera ca incheierea unei polite de asigurare obligatorii PAD pentru locuinta este suficienta pentru a fi protejati in cazul unei daune. Insa nu iau in considerare faptul ca PAD-ul acopera doar 3 riscuri de catastrofe naturale ce pot aparea in Romania: inundatii, cutremur si alunecari de teren, si doar in limita a 20.000 de euro.

Pentru o protectie suplimentara dar si pentru a include cele mai frecvente riscuri care ameninta o locuinta, precum incendiu, explozie, inundatia de la apa de conducta, refularea apei de conducta, furt, furtuna, este necesara o asigurare facultativa de locuinta.

De asemenea, este important sa iti asiguri si bunurile din interior. In cazul unui incendiu sau explozii acestea pot fi distruse complet. Inainte de a incheia o polita de asigurare, iti recomandam sa faci un inventar al lucrurilor de valoare din casa ta: aparate electronice si electrocasnice, bijuterii si ceasuri, mobilier, obiecte de arta sau alte obiecte importante.

Iti doresti sa inchei o asigurare adaptata intocmai necesitatilor tale? Afla care sunt politele si serviciile unice pe care Otto Broker ti le pune la dispozitie.

Daca ai intrebari sau vrei sa soliciti o oferta de asigurare, contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886 sau pe e-mail la [email protected].

5 cele mai frecvente greseli pe care le poti face atunci cand inchei o polita de asigurare
Tagged on: