Calatoriile si aventurile pot fi pline de momente minunate si amintiri pretioase, dar pot veni si cu riscuri neasteptate. Pentru a te bucura de fiecare experienta fara sa iti faci griji, este esential sa ai o asigurare potrivita, care sa acopere toate nevoile tale specifice. In acest articol, iti spunem care sunt top 5 clauze esentiale pe care sa le incluzi in asigurarea ta, ca sa poti sa fii sigur ca vei avea pe cine sa te bazezi in cazul in care se intampla ceva neprevazut.

Sporturi de sezon

Daca esti pasionat de sporturile extreme, este crucial sa ai o clauza speciala in asigurarea ta care sa acopere evenimentele neplacute care pot aparea in timpul practicarii acestor activitati. Aceasta clauza te protejeaza in situatii de accidentare sau daune materiale cauzate de practicarea sporturilor de sezon, inclusiv actiuni de salvare si costuri medicale.

Asistenta rutiera

Indiferent cat de bine iti pregatesti masina pentru calatorie, pot aparea suprize neplacute, cum ar fi o defectiune la motor si sa ramai pe marginea drumului. Asigura-te ca polita ta de calatorie include o clauza pentru asistenta rutiera, astfel incat sa fii protejat in cazul in care te lasa masina in drum. Aceasta poate acoperi servicii de remorcare, reparatii de urgenta si chiar si cazare temporara, daca este necesar.

Pierdere a bagajelor sau a documentelor

Nu exista nimic mai stresant decat sa constati ca bagajele si documentele tale au fost pierdute sau furate in timpul calatoriei. Pentru a-ti proteja bunurile personale, valoroase sau nu, asigurarea ta trebuie sa includa o clauza pentru acoperirea pierderilor de bagaje si documente. Astfel, vei putea inlocui bunurile pierdute si vei primi o compensatie pentru pagubele suferite.

Intreruperea calatoriei

Uneori, calatoriile pot fi intrerupte din motive neprevazute, cum ar fi probleme imbolnavirea unui membru din familie exact atunci cand sunteti in vacanta. O clauza pentru intreruperea calatoriei iti ofera linistea ca vei fi rambursat pentru costurile calatoriei neutilizate in astfel de situatii neplacute.

Intarzierea cursei aeriene si pierderea zborului de legatura

In cazul in care zborul tau sufera intarzieri semnificative sau este anulat, iti poate afecta intreaga calatorie. Pentru a te asigura ca nu va trebui sa iti achizitionezi alte bilete de avion din bugetul personal, opteaza pentru o clauza care sa acopere intarzierea cursei aeriene si pierderea zborului de legatura. Aceasta iti va oferi despagubiri pentru costurile suplimentare, cum ar fi cazarea si transportul alternativ.

In concluzie, atunci cand iti planifici vacanta asigurarea este un aspect crucial pentru a te bucura de un concediu fara griji. Asigura-te ca polita ta include cel putin aceste 5 clauze esentiale oferite de Otto Broker, pentru a te proteja de riscurile neprevazute si pentru a te putea concentra pe bucuria si frumusetea fiecarei experiente.

Unde poti face o asigurare de calatorie si cat costa

Economiseste timp si comanda online asigurarea de calatorie de aici. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si primesti pe loc variantele de asigurari disponibile, astfel incat vezi costul primei inca de la inceput. Le compari in functie de factorii importanti pentru tine si alegi polita care te avantajeaza. Platesti online si primesti polita prin e-mail.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe e-mail la [email protected] sau viziteaza rubrica de intrebari frecvente aici.

Top 5 clauze pe care sa le incluzi pe asigurarea de calatorie