În zilele noastre mașina nu mai este doar un moft, este un lucru de care avem zi de zi nevoie. Datorită ei putem ajunge la serviciu, putem duce copiii la școală, putem transporta diverse obiecte sau putem ajunge în destinații de vis. Mai ales în această perioadă, mulți preferă mașina, pentru a evita să meargă cu autobuzul sau cu trenul. Cu toate acestea, mașina necesită și o investiție suplimentară. Atunci când ai mașină, intervin anumite defecțiuni, trebuie să schimbi roțile, trebuie să o duci la spălătorie și să plătești anumite taxe anual.

Te învățăm cum să economisești bani atunci când ai mașină:

  1. În primul rând, asigură-te că ai cauciucurile bine umflate. Dacă roțile au o presiune mai mică, consumul de combustibil va fi mai mare cu 2-3%.
  2. Întreține-ți zilnic mașina având mereu grijă ca aceasta să fie curată. Astfel vei economisi bani săptămânal dacă nu o vei mai duce la spălătorie atât de des.
  3. Noroc cu frigul de afară căci nu trebuie să mai dai drumul la aerul condiționat. Chiar și așa, atunci când este cald în mașină, renunțarea la aerul condiționat te va ajuta să economisești combustibil.
  4. Înainte de a alege o mașină, interesează-te cât de costisitoare sunt piesele în cazul în care ți se va strica. Te vei bucura la început că ai obținut o ofertă bună pentru viitoarea ta mașină, însă nu va fi plăcut pe viitor când va trebui să schimbi piesele.
  5. Și nu în ultimul rând și cel mai important sfat este să ai asigurare în caz de accident. Atunci când accidentul este din vina ta, nu vei mai plăti tu toate daunele, iar când nu este din vina ta și ți-ai găsit mașina lovită în parcare, tot asigurarea te salvează.

Sperăm că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre!

Cum să economisești bani cand ai mașină