Asigurarea de raspundere civila pentru autovehicule  reprezinta un transfer de risc, prin care este transferat riscul pierderilor financiare in urma unui eveniment imprevizibil, accidentul rutier, de la o persoana fizica sau juridica catre un asigurator, in schimbul unei prime de asigurare. Astfel, platind o suma modica pe care o cunosti inca de la inceput, vei asigura plata unei pierderi cu o valoare necunoscuta, care cu siguranta ar putea avea o valoare mult mai ridicata fata de pretul politei de asigurare.

In baza acestui contract, asiguratorul care a emis polita RCA va plati despagubiri tertelor persoane pagubite in urma unui accident rutier provocat de tine, pentru daunele materiale si/sau decesul sau vatamarile corporale, inclusiv daunele morale, suferite in acel accident.

Astfel, asigurarea RCA are doua scopuri. Aceasta despagubeste persoana vatamata in accidentul rutier de care tu esti vinovat, insa foarte important este ca asigurarea RCA iti ofera protectie financiara si tie, dat fiind ca, in lipsa acestei asigurari pagubitul din accident poate solicita in justitie daune materiale pentru distrugeri aduse bunurilor sale ori pentru vatamari corporale, inclusiv daune morale, toate acestea fiind aproape imposibil de acoperit de catre o persoana neasigurata, din propriul buget.

La Otto Broker, ai libertatea sa comanzi online polita RCA, de oriunde si oricand. Completezi formularul online aici si plasezi comanda, in doar cateva minute. Multi dintre clientii Otto Broker au ales aceasta modalitate de incheiere a politei RCA.

Avantaje:

  • Economisesti timp si banii de deplasare.
  • Vei primi oferte de la mai multi asiguratori si vei putea afla rapid cel mai bun pret.
  • Vei putea incheia polita la orice ora, chiar si seara tarziu, in functie de programul tau.
  • Poti achizitiona polita pe o perioada subanuala, pentru 3 – 5 luni sau atat cat ai nevoie.
  • Vei avea oricand acces la istoric in contul tau de client.
De ce asigurarea RCA este foarte utila