Planificarea unei vacante implica o serie de costuri pe care le-ai putea pierde in cazul in care se intampla ceva si nu mai poti pleca, pentru ca o multime de riscuri pot ameninta aceasta calatorie mult asteptata.

Vestea buna este ca iti poti recupera banii daca nu mai poti pleca, in cazul in care esti nevoit sa anulezi vacanta din motive ce nu tin de tine.

Protectia pe care ti-o ofera o Asigurarea Storno in cazul anularii calatoriei intra in vigoare prin incheierea contractului de asigurare pentru sejurul rezervat si inceteaza la inceperea calatoriei.

Ce riscuri acopera Asigurarea Storno?

  • Imbolnavirea grava, decesul sau vatamarea cauzata de un accident in caul uneia dintre: persoana asigurata, sotul/sotia, parintii, copiii, bunicii, fratii/surorile persoanei asigurate;
  • Nasterea prematura a unui copil al asiguratului;
  • Daune grave ale locuintei/domiciliului precum: incendiu, vandalism, inundatii, cutremur, trasnet, explozii, alunecari de teren, furtuni, caderi de copaci, accident aviatic, furt prin efractie – dovedite prin documente emise de autoritatile competente din care sa reiasa producerea evenimentului;
  • Pierderea sau furtul documentelor de identitate apartinand asiguratului, cu maximum 48 de ore inaintea plecarii, sub rezerva ca aceste acte sa fie indispensabile desfasurarii calatoriei;
  • Primirea de catre asigurat a unei citatii pentru prezentarea pe perioada calatoriei la o instanta judecatoreasca, pentru citatii emise si primite ulterior achizitiei sejurului de vacanta;
  • Concedierea neasteptata de catre angajator a asiguratului, cu cel mult 5 zile calendaristice inainte de data de inceput a calatoriei, pentru motive neimputabile acestuia.

In cazul producerii evenimentelor acoperite prin polita de asigurare Storno, tu in calitate de asigurat sau un reprezentat va anunta brokerul care a eliberat polita in termen de 2 zile lucratoare pentru deschiderea dosarului de dauna. Brokerul te va indruma pe parcursul intregului proces, in discutia ta cu asiguratorul, in vederea despagubirii tale daca indeplinesti conditiile necesare.

Ce cheltuieli poate acoperi Asigurarea Storno?

Servicii de calatorie achizitionate si achitate direct sau prin intermediul unei Agentii de Turism sau alt furnizor de servicii prin internet care pot fi dovedite printr-un contract de prestari servicii/voucher inregistrat pe numele asiguratului beneficiar al acestora, printre care:

  • bilete de transport, indiferent de mijlocul de transport (tren/avion/ambarcatiune/masina/rulota);
  • pachete turistice (cazare, masa, excursii, circuite);
  • evenimente organizate: bilete de acces la muzee, parcuri de distractii, concerte, experiente spa&beauty, zboruri de agreement, activitati nautice sau de Aventura;

Ce trebuie sa ai invedere atunci cand inchei Asigurarea Storno?

Iti recomandam, in cazul in care plecati in vacanta un grup mai mare de persoane sa achizitionati pachetul pe familie, astfel incat vei putea anula doar pentru membrii familiei tale si vei putea recupera banii de vacanta, fara sa afectezi restul grupului.

Cand poti incheia Asigurarea Storno?

IMPORTANT! La anumiti asiguratori ai obligatia ca Asigurarea Storno sa ti-o achizitionezi in aceeasi zi cu pachetul de vacanta, de aceea iti recomandam sa ne contactezi atunci cand esti in cautarea sejurului pentru a-ti raspunde la toate intrebarile. Suna la 021 555 68 86 sau scrie-ne pe [email protected].

In ce conditii iti poti recupera banii de vacanta in baza unei asigurari STORNO