Tu cum te asiguri ca esti acoperit daca ramai in drum atunci cand esti in concediu?

Daca ai ratat super ofertele la biletele de avion sau esti unul dintre cei care prefera confortul calatoriilor cu masina personala, pentru ca iti place sa te bucuri de tot ce iti ofera drumul pana la destinatie si sa detii controlul, ei bine trebuie sa iei in calcul faptul ca alegerea ta vine si cu o serie de riscuri. Daca iti cedeaza masina in vacanta, departe de casa, cum gestionezi situatia?

In primul rand, inainte de orice calatorie lunga, este important sa duci masina in service pentru o scurta verificare pentru a te asigura ca totul functioneaza in parametrii optimi: presiunea anveloperlor, starea placutelor de frana, nivelul uleiurilor si lichidelor (de parbriz, racire, frana si servodirectie), sistemul de aer conditionat, starea bateriei sau stergatoarele de parbriz. Nu ar strica sa ai la tine si o rezerva de becuri, in cazul in care se arde unul in timpul calatoriei.

Insa cu toate acestea, exista riscul unui eveniment neplacut: fie un accident, fie o defectiune. Iar in concediu, cand principalul tau scop este sa te relaxezi, o asigurare de asistenta rutiera poate fi salvarea de care ai nevoie in cazul in care nereprevazutul se intampla.

Ce este asigurarea de asistenta rutiera?

Aceasta polita acopera evenimentele neplacute care pot sa apara in calatoriile cu masina si pe care polita CASCO nu le acopera.

Este un serviciu de care beneficiezi oriunde te-ai afla in Europa, la orice ora din zi si din noapte, oricand ai nevoie de asistenta sa repari o defectiune la masina sau in special atunci cand ramai in drum si ai nevoie de tractare.

Spre exemplu, daca ramai in mijlocul strazii din cauza unei defectiuni, tot ce trebuie sa faci este sa suni la numarul de telefon de pe polita de asigurare si vei primi ajutor in cel mai scurt timp.

In cazul unor avarii minore, o echipa de interventie se va deplasa la locul in care esti tu pentru a te ajuta cu reparatia masinii pe loc. Iar daca vorbim despre o avarie majora, masina va fi tractata la cel mai apropiat service auto pentru reparatii.

Ce acopera asigurarea de asistenta rutiera?

Printre riscurile pe care le acopera asigurarea de asistenta rutiera se numara:

  • Daca esti implicat intr-un accident rutier
  • Ai ramas fara combustibil
  • Nu mai gasesti cheile de la masina
  • Au aparut defectiuni la masina (electrice sau mecanice)
  • Ai ramas fara baterie si nu mai poti porni
  • Masina ta a fost vandalizata si nu o mai poti deplasa

Cat costa asigurarea de asistenta rutiera?

In functie de nevoile tale, poti alege sa inchei o asigurare de asistenta rutiera cu valabilitate pe 1 an sau poti incheia o polita cu valabilitate doar pentru perioada vacantei.

Daca pleci la volanul masinii in vacanta, ia in calcul incheierea unei astfel de polite. Si indiferent ce se intampla cu masina ta, ai parte de ajutor profesionist. Pentru o suma modica, nu vei risca sa platesti sute sau mii de euro pentru tractarea sau repararea masinii intr-o alta tara. Mai ales ca asta se intampla pe timpul noptii sau intr-o tara in care nu cunosti limba si te poti intelege destul de greu cu mecanicii din serviceurile pe care le gasesti pe marginea drumului.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile sau vrei sa ceri o oferta pentru masina ta, contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe chat-ul de pe site sau pe e-mail la [email protected].

De ce să închei o asigurare de Asistență Rutieră în concediu