Conform raportului ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) la 9 luni, in cursul primelor noua luni ale anului 2023, numarul politelor RCA cu optiunea de decontare directa semnate de romani a crescut cu 44% comparativ cu perioada similara din anul precedent. Anul trecut, asiguratorii autorizati si supravegheati de ASF au incheiat 377.502 de clauze de decontare directa, fata de 262.032 inregistrate cu un an inainte.

Aceasta clauza a fost introdusa in legislatie in 2017 pentru a veni in sprijinul clientilor RCA. Decontarea Directa este clauza care iti permite sa ceri despagubire direct de la propriul asigurator RCA, atunci cand esti pagubit intr-un accident, urmand ca acesta sa isi recupereze suma platita de la asiguratorul soferului vinovat.

Avantajul este ca in aceasta situatie, lucrezi direct cu asiguratorul tau, cel pe care il cunosti si in care ai incredere. Astfel, nu mai depinzi de RCA-ul celuilalt sofer, iar reparatia masinii tale se poate face direct pe RCA-ul tau. 

Aceasta clauza poate fi utilizata in cazul accidentelor care indeplinesc toate conditiile de mai jos:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei
  • Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate in Romania
  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, excluzand vatamarile corporale
  • Ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului

Toate companiile de asigurare autorizate sa emita polite RCA ofera acest serviciu, asa ca, daca vrei sa iti reinnoiesti polita la acelasi asigurator sau vrei sa adaugi aceasta clauza la contractul tau de asigurare RCA,  fii atent sa bifezi aceasta optiune la comanda online sau sa-i mentionezi consilierului Otto Broker ca doresti sa achizitionezi si serviciul de Decontare Directa. Acesta iti va da mai multe oferte si iti va vorbi despre costul suplimentar pe care il presupune acest serviciu. Costul difera de la o companie de asigurari la alta.

Incheie polita RCA cu Decontare Directa online de AICI, rapid si comod. Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client pentru a verfica istoricul de comenzi sau pentru a iti printa polita. De asemenea, o poti reinnoi din contul tau de client cu un singur click.

Daca ai nevoie de consultanta, ne poti suna la 021.555.6886 si te vom indruma gratuit astfel incat sa inchei polita RCA potrivita pentru tine.

Mai multe polite RCA cu Decontare Directa in anul 2023
Tagged on: