Regula celor două secunde ne poate salva viața. Dar ce înseamnă și cum o poți pune în aplicare?

Cu toții respectăm indicatoarele, semafoarele și indicațiile polițiștilor pentru un trafic civilizat și lipsit de incidente nedorite. Sau cel puțin acesta este contextul ideal. Dar pe lângă aceste reguli pe care le învățăm în școala de șoferi și le aplicăm pe tot parcursul vieții, există și reguli nescrise cum ar fi regula celor 2 secunde.

Aceasta se referă la distanța pe care un șofer o păstrează față de mașina care rulează în fața sa. Astfel încât să existe mereu o distanță care se poate parcurge în cel puțin 2 secunde, la viteza de rulare, față de mașina din față, pentru a avea suficient timp de reacție în cazul unui pericol iminent.

Când se aplică această regulă? Tot timpul. Excepție făcând situațiile în care asfaltul este înghețat, acoperit cu zăpadă, plouă sau este ceață. În aceste situații, intervalul de timp ar trebui cel puțin dublat, pentru că distanța de frânare crește. Cu cât distanța dintre autovehicule este mai mare, cu atât riscul de a se produce un accident este mai mic.

Această regulă nescrisă a fost creată cu scopul de crește siguranța, pentru toți participanții la trafic.

Cum se calculează această distanță? Poți lua ca reper un stâlp, un copac sau o bornă kilometrică de pe marginea drumului. Din momentul în care stâlpul este depășit de mașina din fața ta, trebuie să treacă cel puțin 2 secunde până când tu ajungi în dreptul acelui stâlp.

Dacă stai foarte aproape de mașina din fața ta, în situația în care aceasta frânează brusc, nu ai nicio șansă să eviți un accident. Astfel că este foarte important să mergi la minimum 2 secunde față de cel din fața ta. Lasă-ți întotdeauna timp de reacție în caz de accident.

Îți dorești să închei o asigurare adaptată întocmai necesităților tale? Află care sunt polițele și serviciile unice pe care Otto Broker ți le pune la dispoziție, de aici.

Creează-ți cont de client și vei avea tot timpul acces la toate polițele încheiate prin Otto Broker, indiferent că le-ai încheiat online sau într-unul dintre birourile noastre.

Regula celor 2 secunde în trafic
Tagged on: