In sezonul rece platim cele mai mari facturi, fie ca este vorba de gaz sau electricitate, atunci cand vine vorba de incalzire. Si pentru ca intotdeauna ai o multime de lucruri mai bune de facut cu banii, de ce sa dai mai multi la plata facturilor? Orice economie este binevenita, nu-i asa?
- In primul rand, iti recomandam sa investesti intr-o centrala termina in condensatie. Asta te va ajuta sa economisesti cu pana la 30% mai mult gaz, fata de o centrala termica traditionala. Centralele termice traditionale, mai vechi de 10 ani, pot avea pierderi considerabile care se vad in factura lunara de gaz.
- Bineinteles, curatarea instalatiei este un alt mod eficient prin care poti micsora consumul de energie. Sedimentele depuse in calorifere ridica consumul de gaz si nici confortul termic resimtit in locuinta nu este cel ideal. Asigura-te ca verifici sistemul de incalzire, anual.
- Alta investitie care va eficientiza consumul de energie si te va ajuta sa faci economie la facturi, pe timp de iarna, este termostatul ambiental programabil. Acesta iti va fi de mare ajutor, pentru ca vei putea programa centrala in functie de programul tau si al familiei tale. Astfel vei mentine o temperatura mai mica in orele in care sunteti plecati de acasa si va creasca temperatura inainte ca tu si familia ta sa ajungeti acasa. Termostatul va opera automat aceste modifcari, fara ca tu sa fii nevoit sa le faci zilnic sau sa risti sa uiti, lasand centrala pornita pe o temperatura ridicata chiar si atunci cand nu este nimeni acasa.
- Nu acoperi sursele de caldura, chiar daca esti tentat sa o faci. Folosirea caloriferelor pe post de uscatoare de rufe este un obicei care poate creste factura la gaz cu pana la 20%. Ar fi indicat sa folosesti astfel caloriferul numai in situatiile de urgenta.
- Aprinde o lumanare in apropierea geamurilor si a usilor. Astfel vei putea verifica daca se produce curent si poti descoperi daca sunt ferestre si usi care nu se inchid etans. Reglarea acestora te va ajuta sa nu mai irosesti caldura. Mai ales in acele camere unde simti ca temperatura este intotdeauna mai scazuta decat in restul casei.
- Pe timpul zilei, mai ales in zilele insorite, este recomandat sa deschizi draperiile pentru a lasa soarele sa patrunda in casa. Caldura soarelui se va resimti in confortul termic. De asemenea, seara, poti alege sa tragi draperiile pentru a pastra caldura acumulata peste zi.
- Daca ai o camera de oaspeti sau una pe care nu o folosesti de obicei, poti inchide caloriferul in acea camera. Astfel caldura va fi redirectionata catre zonele ocupate din locuinta.
- Te-ai intrebat de ce oare adormi destul de greu. Temperatura prea ridicata sau aerul prea uscat pot fi unele dintre motive. Coboara temperatura termostatului astfel incat sa obtii un confort termic aproape de ideal. Vei fi suprins de cat de confortabil te vei simti la 20-21 de grade pe timp de noapte si 21-22 de grade pe timp de zi. Chiar daca vei purta o bluza cu maneca lunga, in loc de tricou. Fiecare grad poate creste sau micsora factura cu aproximativ 3%.
- Un alt pas pe care este recomandat sa il faci este sa setezi temperatura apei pentru robinet la 48-50 de grade Celsius. Este mult mai eficient sa obtii o temperatura potrivita decat sa o combini prea mult cu apa rece, atunci cand faci dus. Eviti astfel sa iti umfli singur factura la gaze.
Protejeaza poate cea mai mare investitie a familiei tale alegand o asigurare facultativa pentru locuinta. In cazul unor daune produse de scurgeri de gaze, spargerea unui calorifer sau a instalatiei, precum si in caz de incendiu, dezastre naturale sau furt, asigurarea iti ofera protectia financiara pentru a depasi un astfel de moment neprevazut. O astfel de polita de asigurare costa mai putin decat crezi. Comanda online asigurarea facultativa de locuinta de aici.