Intr-o lume dominata de preocuparile pentru grija fata de mediu, calatoriile au inceput sa devina mai sustenabile. Si in loc sa ne umplem trolerele si bagajele cu tot felul de lucruri, viitorul calatoriilor pare sa devina din ce in ce mai “usor” si mai prietenos cu mediul.

Astfel ca tot mai multi, de la anumite destinatii si operatori de turism, indeamna turistii sa ia in considerare ideea calatoriilor fara trolere si bagaje supradimensionate. Acestea putand fi inlocuite de bagaje mai usoare, cum ar fi rucsacul.

De ce sa renuntam la trolerele traditionale?

Calatoriile sustenabile sunt la ordinea zilei, iar ideea de a reduce amprenta de carbon a calatoriilor a capatat o noua dimensiune. Adu-ti aminte de timpurile in care impachetai pana la refuz pentru a te asigura ca nu iti lipseste nimic in vacanta.

Ei bine, acest obicei ar putea deveni curand doar o amintire. Unii operatori de turism dar chiar si unele destinatii turistice isi indeamna vizitatorii sa opteze pentru imbracaminte si echipament inchiriat, reducand astfel necesitatea transportului de bagaje mari si grele.

O abordare inteligenta pentru calatorii mai usoare

Un exemplu impresionant al acestei schimbari de paradigma vine din Japonia, unde Japan Airlines a lansat un program pilot numit „Any Wear, Anywhere?”. Acest program le ofera calatorilor optiunea de a inchiria haine pentru sederea lor in tara. Acest lucru nu doar reduce emisiile de carbon, dar si usureaza povara calatorilor.

Inchirierea echipamentului devine o solutie

Industria sporturilor de iarna se alatura acestei tendinte, oferind calatorilor optiunea de a inchiria echipament in statiunile de schi din Franta, Elvetia si Austria. In acest fel, turistii nu mai trebuie sa transporte echipamente voluminoase in avion sau in masina, reducand astfel amprenta de carbon si costurile asociate cu bagajele supradimensionate.

Orasul care spune „adio” trolerelor

Si destinatiile isi aduc contributia la aceasta schimbare. Dubrovnik recomanda acum vizitatorilor sa lase acasa trolerele cu rotile, pentru a pastra strazile istorice ale orasului mai bine conservate. Aceasta este o incercare de a reduce impactul turismului excesiv asupra mediului si de a aduce schimbari concrete in comportamentul calatorilor.

Viitorul calatoriilor nu se mai invarte in jurul trolerelor pline. In schimb, suntem incurajati sa calatorim mai usor si mai responsabil.

Indiferent ce bagaj ai ales pentru urmatoarea ta vacanta, iti reamintim sa iei cu tine si o asigurare de calatorie ca sa te bucuri de aventura fara griji, stiind ca ai pe cine te baza in cazul in care se intampla ceva neprevazut.

Unde poti face o asigurare de calatorie si cat costa

Economiseste timp si comanda online asigurarea de calatorie de aici. Introduci destinatia, data calatoriei si varsta, si primesti pe loc variantele de asigurari disponibile, astfel incat vezi costul primei inca de la inceput. Le compari in functie de factorii importanti pentru tine si alegi polita care te avantajeaza. Platesti online si primesti polita prin e-mail.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe e-mail la [email protected] sau viziteaza rubrica de intrebari frecvente aici.

Viitorul calatoriilor vine cu bagaj minimalist. Esti gata sa spui adio trolerelor?
Tagged on: