In Romania, asigurarea de raspundere civila auto RCA este una dintre putinele asigurari obligatorii,  prima de acest fel. Insa pe langa caracterul ei obligatoriu, ea este si o asigurare utila deoarece te scuteste de la plata unor despagubiri tertelor persoane, despagubiri care uneori pot fi extrem de mari.

Iti prezentam mai jos 3 situatii in care polita RCA a despagubit daune cu o valoare cuprinsa intre 2,3 si 3,1 milioane de lei pentru evenimente rutiere provocate de 3 soferi romani in 2022, in baza unor polite RCA incheiate la compania de asigurari Omniasig. Acestea clasandu-se drept top 3 cele mai mari despagubiri in baza RCA din anul 2022 din portofoliul asiguratorului. Aceste informatii pot oferi o perspectiva utila asupra riscurilor implicate in conducerea unui autovehicul si a importantei asigurarii RCA.

  • In clasamentul privind platile de despagubiri RCA, o suma de peste 3,1 milioane lei a fost acordata in urma unui accident rutier ce a avut loc in Marea Britanie. Conducatorul auto roman al unui autocamion, in timp ce vorbea la telefon, a schimbat banda fara a se asigura si a lovit un motociclu, accidentul soldandu-se cu decesul conducatorului motociclului.
  • Pe locul doi in clasament, o despagubire de peste 3 milioane de lei a fost platita in urma unui accident petrecut in Franta. Soferul unui autotractor roman a fost implicat in acest accident, nefiind capabil sa franeze din cauza unor defectiuni ale sistemului de franare. Autotractorul a intrat intr-o statie de taxare, avariind astfel 16 autovehicule si statia, iar opt persoane au fost ranite, patru dintre ele fiind grav ranite, iar o persoana a decedat.
  • Locul trei in clasament este ocupat de o despagubire de aproximativ 2,3 milioane lei, platita pentru vatamari corporale in urma unui accident petrecut in Grecia. Conducatorul auto al unui autoturism a intrat in intersectie in timp ce semaforul era pe culoarea galben intermitent si a intrat in coliziune cu o motocicleta care circula regulamentar. Accidentul a dus la avarierea celor doua vehicule si la vatamarea grava a motociclistului, care a ajuns in stare de dizabilitate de 95%.

La Otto Broker poti afla pe loc costul primei de asigurare doar completand campurile necesare din calculatorul RCA disponibil aici. Primesti pe loc oferte de la toti asiguratorii din piata si o alegi pe cea care ti se potriveste. Daca ai nevoie de consultanta, ne poti suna la 021.555.6886 si te consiliem gratuit. Iar daca ai ales deja polita care ti se potriveste, o poti comanda online, platesti cu cardul in siguranta si primesti polita pe e-mail.

Oricand ai nevoie sa iti verifici polita RCA o vei putea face in contul tau de client, oriunde ai fi. Si tot de acolo o poti printa daca ai nevoie. De asemenea, o poti reinnoi din contul tau de client cu un singur click.


3 despagubiri de peste 2 mil lei in baza politei RCA pentru daune provocate de soferi romani