Daca vara a trecut, nu inseamna ca sezonul vacantelor s-a incheiat. Din contra city break-urile sunt vacantele ideale pentru toamna, cand temperaturile sunt perfecte pentru plimbari lungi in timpul zilei, pentru a descoperi toate atractiile turistice ale unui oras, fara prea mare aglomeratie. Nu ai nevoie de un concediu prea lung, cateva zile sunt suficiente pentru a descoperi un oras nou. Iata 5 idei de orase pentru urmatorul tau city break de toamna.

Bruges, Belgia – intotdeauna o idee buna pentru o escapada de cateva zile in unul dintre cele mai conservate orase medievale din Europa. In aceasta perioada, strazile nu sunt foarte aglomerate de turisti si te vei bucura de frumusetea orasului. Din itinerariul tau nu trebuie sa lipseasca Catedrala Notre Dame, Turnul Belfry si Muzeul Ciocolatei.

Valletta, Malta – o alta destinatie europeana incantatoare, unde trecutul se imbina cu prezentul datorita numeroaselor situri si vestigii istorice. Cunoscut ca “orasul fortareata” si dezvoltat pe un teren arid si stancos, Valletta are doar 0,8 km². Toamna, temperaturile depasesc 20 de grade Celsius astfel incat poti explora orasul la pas, bucurandu-te de soare si privelistea Marii Mediterane. Trebuie sa vizitezi Catedrala Sfantului Paul, Mdina – fosta capitala a Maltei si Fortul Sfantul Elmo.

Utrecht, Olanda – la doar 30 de minute distanta de Amsterdam, Utrecht este cel mai bine pastrat secret din Olanda, fiind al patrulea oras olandez, ca marime si populatie. Strazile inguste circulate doar pe pietoni si biciclisti iti vor da o senzatie de relaxare si iti vei putea incarca bateriile. Nu trebuie sa ratezi castelul De Haar, cel mai mare si luxuriant castel din Olanda, si bineinteles o plimbare cu vaporasul.

Braga, Portugalia – un alt oras european care si-a pastrat intacta arhitectura veche, ticsita cu catedrale impunatoare si alei pietonale care te trimit in alte timpuri. Braga este o locatie mai putin cunoscuta dar este considerata “Roma Portugaliei”. Te vei bucura de muzica, preparate delicioase si voie buna. Pune pe harta cu obiective Catedrala Sé de Braga, Capela Arborele Vietii si sanctuarul Bom Jesus do Monte.

Paphos, Cipru – Daca deja iti este dor de temperaturile ridicate si iti doresti o destinatie romantica, iti recomandam Paphos. Toamna, vremea este numai buna pentru plimbari asa ca vei putea admira marea, plajele cu nisip alb, biserici, castele si manastirile renumite pentru farmecul lor aparte.

Daca si tu iubesti sa explorezi orase noi atunci cand se coloreaza de toamna, oriunde decizi sa iti petreci urmatorul city break, nu uita de asigurarea medicala de calatorie. Poti comanda online asigurarea de calatorie potrivita pentru tine, de aici. Alegi ce ti se potriveste, platesti online si primesti polita prin e-mail!

5 orase pe care trebuie sa le vizitezi toamna
Tagged on: