Riscurile la care locuinta ta este expusa te pot lua pe nepregatite. Daca pagubele produse afecteaza locuinta astfel incat aceasta devine nelocuibila acestea iti pot afecta puternic confortul financiar sau chiar calitatea vietii. Asigurarea locuintei este o plasa de siguranta accesibila. Pentru o suma mica pe care o platesti anual pentru prima de asigurare, locul pe care il numesti “acasa” va fi protejat iar tu vei fi despagubit pentru daunele produse in caz ca locuinta ta este afectata.

Ce riscuri sunt acoperite de asigurarea de locuinta

In timp ce asigurarea obligatorie PAD acopera doar 3 riscuri din cauze naturale: cutremur, inundatii si alunecari de teren, asigurarea facultativa poate include cele mai frecente riscuri la care locuinta ta este expusa, precum: incendiu, explozie, inundatii provocate de apa de conducta, bunuri, furtuna, caderea corpurilor pe acoperis, ploi torentiale, furt si alte clauze speciale pe care le poti include pe polita ta de asigurare. Astfel, poti sa iti protejezi locuinta si bunurile la adevarata lor valoare.

Care sunt cele mai frecvente daune asigurate

Cele mai frecvente daune provocate locuintelor din Romania au fost inregistrate in urma inundatiilor cauzate de apa de conducta sau provocate de vecini, inundatii din cauze naturale, furtuna si incendii.

Desi incendiul are o frecventa mai redusa in comparatie cu celelalte riscuri mentionate, valoarea despagubirilor achitate in aceste situatii este mult mai mare din cauza pagubelor ridicate produse asupra locuintelor.

Beneficiile pe care ti le ofera asigurarea facultativa de locuinta

Asigurarea facultativa completeaza acoperirea minima a politei obligatorii PAD. Aceasta oferind protectie suplimentara pentru daunele produse de cele 3 riscuri de catastrofa, peste limita politei PAD care este de maximum 20.000 euro. Si integral pentru riscurile asigurate, daca polita de asigurare facultativa a fost incheiata la valoarea reala.

In plus, asigurarea facultativa de locuinta poate acoperi si bunurile din interior, cum ar fi mobila, electrocasnice, obiecte de valoare sau chiar imbracaminte.

Cum alegi cea mai buna asigurare facultative de locuinta

Te asteptam in punctele noastre de lucru, sau ne poti contacta prin telefon la 021.555.6886, pe chat-ul de pe site sau pe e-mail la [email protected] iar consultantii nostrii iti vor explica toate riscurile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi sa inchei o asigurare de locuinta. De asemenea, iti vor pune la dispozitie mai multe oferte si te vor indruma sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Este important sa tii cont de faptul ca asigurarea te protejeaza eficient atunci cand este incheiata la valoarea reala. De exemplu, daca valoarea locuintei tale este de 100.000 euro iar tu o vei asigura pentru suma de 50.000 euro, in cazul unei daune totale vei fi despagubit cu suma asigurata, respectiv 50.000 euro. De asemenea, in cazul unei daune partiale, se va calcula proportional despagubirea din suma asigurata.

Cum procedezi in caz de dauna

In cazul in care s-a produs unul dintre riscurile asigurate, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi numarul de telefon 021.555.6886 iar consilierii Otto Broker te vor ajuta cu informatii pentru deschiderea dosarului de dauna si te vor indruma pe tot parcursul rezolvarii acestuia.

Este important sa stii faptul ca producerea unei inundatii in locuinta ta care afecteaza si vecinii, chiar daca ai o asigurare pentru propria locuinta, aceasta nu acopera si daunele provocate altora. Pentru a nu plati din buzunarul tau daunele provocate vecinilor, include in contractul tau de asigurare facultativa de locuinta si clauza de raspundere civila fata de terti. Astfel, in cazul in care tu esti vinovat de producerea inundatiei, asiguratorul va plati despagubirile catre cei afectati.

Noi, la Otto Broker, te consiliem in alegerea produsului potrivit nevoilor tale si iti prezentam corect produsele de asigurare, pentru a intelege toate clauzele pe care le poti adauga in contractul tau de asigurare pentru o protectie completa.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile, contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe chat-ul de pe site sau pe e-mail la [email protected] sau viziteaza rubrica de intrebari frecvente aici. De asemenea, poti veni intr-unul dintre birourile noastre de vanzare, beneficiind gratuit de consultanta din partea specialistilor Otto Broker.

Cele mai frecvente riscuri care iti ameninta locuinta si cum procedezi in caz de dauna