Riscurile care iti ameninta locuinta, poate cea mai importanta investitie a ta, te pot lua pe nepregatite, iar pagubele iti pot afecta puternic confortul financiar. De aceea, ca sa iti protejezi locul pe care il numesti “acasa” vrei sa gasesti cea mai buna asigurare de locuinta, ca sa poti fi sigur ca esti in siguranta. Un risc care sa iti afecteze locuinta sau o dauna majora sunt probleme de care nu ai nevoie si pe care cu siguranta nu le-ai prevazut in bugetul familiei.

Cand este recomandata o asigurare facultativa de locuinta

Asigurarea de locuinta reprezinta o plasa de siguranta accesibila oricui. Pentru o suma mica pe care o platesti anual pentru prima de asigurare, vei fi despagubit pentru daunele produse in caz ca locuinta ta este afectata.

Poti sa inchei o asigurare facultativa pentru locuinta ta doar daca ai deja incheiata o asigurare obligatorie PAD. Împreuna, polițele de asigurare de locuință obligatorie și facultativă îți vor oferi o protecție completă. Asta pentru că asigurarea obligatorie PAD acopera doar 3 riscuri din cauze naturale: cutremur, inundatii si alunecari de teren, iar prima de asigurare este standard.

Cum procedezi in cazul unei daune

In cazul in care te confrunti cu o dauna aflata printre riscurile acoperite de asigurare, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi numarul de telefon 021.555.6886. Consilierii Otto Broker te vor ajuta cu informatii referitor la documentele necesare pentru deschiderea dosarului de dauna si te vor indruma in rezolvarea dosarului pe intregul proces.

Beneficiile pe care ti le ofera asigurarea facultativa de locuinta

Poti obtine o protectie completa pentru apartamentul sau casa ta cu ajutorul unei asigurari facultative de locuinta care poate sa includa riscuri precum: incendiu, explozie, furtuna, refularea apei de conducta, furt si alte clauze speciale in functie de riscurile la care locuinta ta este expusa. Astfel, poti sa iti protejezi locuinta cat si bunurile, la adevarata lor valoare.

Trebuie sa stii ca asigurarea facultativa de locuinta iti ofera si o protectie suplimentara pentru riscurile acoperite de polita obligatorie PAD, peste limita acesteia (care este maximum 20.000 euro). Astfel, daca locuinta ta valoreaza 100.000 euro si inchei o polita PAD si o polita facultativa la valoarea reala, asigurarea facultativa va acoperi riscurile de inundatie, cutremur si alunecari de teren in limita a 80.000 euro, iar restul de 20.000 de euro vor fi acoperiti de catre polita obligatorie.

La Otto Broker, primesti oferte de la mai multi asiguratori si afli rapid care este cea mai buna solutie de asigurare pentru tine. Indiferent ca locuiesti intr-un apartament sau la casa, poti incheia asigurarea facultativa de locuinta intr-una dintre locatiile noastre sau online, rapid si comod de pe telefonul tau mobil, oriunde ai fi. Nu mai depinzi de programul asiguratorilor, ai acces oricand la aceasta in contul tau de client Otto Broker si economisesti timp si banii de deplasare pentru ca primesti toate ofertele cu singura solicitare.

Riscurile acoperite de polita de asigurare facultativa de locuinta

Asigurarea facultativa de locuinta completeaza acoperirea minima a politei obligatorii PAD oferind protectie suplimentara impotriva celor 3 riscuri de catastrofa: cutremur, alunecare de teren si inundatii, cat si a altor riscuri majore precum: incendiu, explozie, furtuna, caderea corpurilor pe acoperis, ploi torentiale, furt etc.

O asigurare facultativa de locuinta incheiata la valoarea reala a imobilului te va despagubi pentru a putea trece peste acest eveniment nefericit. In plus, polita poate acoperi cheltuielile de cazare provizorie pentru o perioada de maximum 3 luni, timp in care locuinta ta poate fi refacuta.

Asigurarea facultativa de locuinta poate include acoperire de raspundere civila fata de terti pentru daunele provocate in urma unor evenimente la care probabil nici nu te-ai gandit cat de mult te pot afecta.

  • Muncitorii care iti renoveaza apartamentul provoaca o dauna unei locuinte vecine;
  • Cainele tau musca un vecin, sau scapa din curte iar un sofer este nevoit sa-l evite si intra cu masina in gardul vecinului;
  • O inundatie produsa in apartamentul tau ii afecteaza si pe alti vecini;
  • Un incendiu sau explozie provocate in locuinta ta produc daune si locuintelor invecinate etc.

Asigurarea facultativa de locuinta poate acoperi si continutul acesteia. Mobilier, electrocasnice si aparate audiovizuale, diferite obiecte pentru uzul casnic, obiecte de arta sau chiar articole de imbracaminte (in limita a 500 eur/obiect).

Cum alegi cea mai buna asigurare facultativa pentru locuinta

Consultantii nostri iti vor expune toate riscurile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi sa inchei o polita facultativa de locuinta. Si te vor indruma sa faci cea mai buna alegere.

In primul rand, este important sa iti asiguri locuinta la valoarea reala, altfel nu vei proteja cu adevarat investitia si nu vei fi despagubit integral, in caz de dauna. De exemplu, daca valoarea locuintei tale este de 100.000 euro, iar tu o vei asigura pentru 50.000 euro, in cazul unei daune partiale, vei fi despagubit proportional cu suma asigurata (50%), iar in conditiile unei daune totale vei primi suma asigurata, respectiv 50.000 euro.

Nu te grabi sa inchei cea mai ieftina asigurare facultativa. Pentru a evita surprizele neplacute iti recomandam sa inchei o asigurare la valoarea reala a locuintei. De aceea, iti oferim mai multe optiuni de asigurare diferite, pornind de la nevoile tale. Nu pretul trebuie sa fie factorul decisiv in alegerea ta, ci riscurile la care locuinta ta este expusa si nivelul de protectie pe care polita ti-l asigura. Astfel, poti sa fii sigur ca alegi cea mai buna asigurare facultativa de locuinta pentru tine si familia ta.

Cat costa o asigurare facultativa a locuintei

Poti calcula costul primei de asigurare pentru apartamentul sau casa ta folosind calculatorul disponibil aici, completand formularul pentru a obtine o cotatie de pret. Si poti incheia asigurarea online, simplu si rapid, oriunde ai fi.

Dupa efectuarea platii, vei primi polita pe e-mail si vei avea oricand acces in contul tau de client pentru a verifica istoricul de comenzi, si o poti descarca oricand ai nevoie. De asemenea, oricand poti verifica polita ta de asigurare facultativa accesand contul, dar stai fara grija ratelor scadente sau a valabilitatii acesteia pentru ca de asta ne ocupam noi sa te anuntam din timp.  

Actele necesare pentru incheierea unei asigurari

Pentru a incheia asigurarea facultativa de locuinta ai nevoie de actul de identitate al tau, in calitate de proprietar al imobilului. Actele de proprietate sunt solicitate doar in caz de dauna.

Asigurarea se incheie pe baza datelor furnizate de catre proprietar, iar acestea sunt: adresa asigurata, suprafata utila, an constructie, structura constructie, numar total nivele cladire, numar camere,valoarea bunurilor, valoarea asigurata.

Daca nu ti-am raspuns la toate intrebarile contacteaza-ne oricand la telefon 021.555.6886, pe chat-ul de pe site sau pe e-mail la [email protected] sau viziteaza rubrica de intrebari frecvente aici.

Comanda online asigurarea facultativa de locuinta de aici!

Criterii pentru alegerea unei asigurari facultative de locuinta: detalii de care sa tii cont